پزشکان متخصص اطفال شیراز
پزشکان متخصص اطفال شیراز – متخصص اطفال شیراز – متخصص کودکان شیراز – پزشک اطفال شیراز – متخصص اطفال در شیراز – لیست پزشکان متخصص اطفال شیراز – مطب متخصص اطفال در شیراز – دکتر اطفال شیراز – دکتر کودکان شیراز – متخصص نوزادان
شیراز – طبیب الأطفال فی شیراز – أطباء الأطفال فی شیراز
لیست پزشکان متخصص اطفال در شیراز – دکتر متخصص اطفال شیراز
پرسش و سوالات متداول اطفال و کودکان
- آیا باید کودک را برای تغذیه بیدار کنید؟
- نوزادان چقدر به خواب نیاز دارند؟
- زمان خواب نوزادان در ماه اول چند ساعت است؟
- برنامه تغذیه نوزادان چگونه است؟
- زمان مناسب بیدار کردن نوزاد برای شیر خوردن ؛ چه وقت کودک را برای تغذیه بیدار کنید؟
- چه عواملی در شیر دادن به نوزاد در زمان خواب مهم است؟
- کار کردن شکم نوزاد تا چه حدی طبیعی است؟
- آیا دفعات کار کردن شکم نوزاد مهم است؟
- کار کردن طبیعی شکم نوزاد، چندبار در روز است؟
- در صورت زیاد کار کردن شکم نوزاد چه کنیم؟
- در زمان دفع مدفوع نوزاد به چه چیزی توجه کنیم؟
- مدفوع نوزادتان چه رنگی است؟
- مدفوع نوزادتان چه رنگی است؟
- آیا کودک نیاز به آروغ زدن دارد؟
بسیاری از والدین متعجب اند که آیا باید نوزادان را برای تغذیه بیدار کنند یا خیر . امروزه در این مورد دیدگاه های متضاد وجود دارد. از سوی دیگر، برخی معتقدند که نوزادان باید هر 2 تا 4 ساعت غذا بخورند، حتی اگر مجبور باشید نوزاد خود را از خواب بیدار کنید.
اول از همه، شما باید بیشتر در مورد عادات سالم خواب کودکان بدانید. این کمک می کند تا بفهمید نوزاد به اندازه کافی استراحت کرده یا خیر.نوزادان حدود 16 ساعت در روز می خوابند. آنها معمولا هر 2 یا 3 ساعت بیدار می شوند. در واقع، بسیاری از نوزادان بیش از 3 ساعت در روز می خوابند، این طبیعی است زیرا بچه ها متفاوت هستند.
در طول دو ماه اول خواب به گرسنگی کودک بستگی دارد. پس از تغذیه، کودک به خواب میرود و نباید از خواب بیدار شود.
خواب کوتاه معمولا 30 تا 40 دقیقه طول می کشد ، شاید در این مرحله از خواب کودک بی قراری کند اما نگران نباشید بعد از مدتی به خواب عمیق می رود.
نوزادان 4 تا 6 ماهه در طول شب بیشتر می خوابند تا آن زمان، چرخه خواب و بیداری بستگی به ریتم های روزانه و نور و تاریکی دارد.
به طور خلاصه، نوزادان به آرامی الگوهای خواب خود را تثبیت می کنند و پس از آن، والدینشان قادر به استراحت بهتر خواهند بود.
نوزادان باید هر 3 ساعت یکبار غذا که همان سیر است بخورند پس از این زمان، نوزادان از خواب بیدار می شوند، گریه می کنند، تغذیه می شوند و به خواب می روند. همچنین در نظر داشته باشید که گریه همیشه به خاطر گرسنگی نیست در حالی که دوره 3 ساعته یک مرجع است، تنها آمار است. بعضی از نوزادان باید بیشتر تغذیه شوند و بعضی از نوزادان باید بیدار شوند زیرا آنها بیش از حد میخوابد.
اگر یک کودک عادت های خوب و وزن مناسب برای سن خود داشته باشد، لازم نیست آنها را بیدار کنید با این حال، شرایطی وجود دارد که به آن نیاز دارند و این بستگی به سن، وزن و سلامت کلی کودک دارد.
بعضی از نوزادان چند روز اول پس از زایمان وزن خود را از دست می دهند این به این دلیل است که آنها نیاز به آموزش شیر خوردن دارند. همچنین، معده آنها تنها می تواند مقدار کمی از مواد غذایی را در هر وعده غذایی جذب کند از سوی دیگر، والدین نباید صرفا به وسیله ساعت و یا گریه کودک به او شیر دهند.
گریه فقط نشانه ای است که کودک گرسنه است. اگر متوجه شوید که کودک شما بی قرار است، لب ها را حرکت می دهد و حرکات مکنده می کند، نشان گرسنگی است.
هنگامی که کودک به وزن مطلوب رسید، می توانید به کودک اجازه دهید استراحت کند و هر وقت بیدار شد به او شیر بدهید. نباید خیلی به میزان و دفعات شیر خوردن کودک توجه کنید
الگوی دفع مدفوع شیرخواران با یکدیگر متفاوت است به طوریکه برخی نوزادان پس از هر وعده خوردن شیر مادر، دفع مدفوع داشته و برخی دیگر یک تا دو بار در هفته مدفوع خود را دفع می کنند.
مادر باید مدفوع نوزاد را بررسی کند و به رنگ و قوام مدفوع و تعداد دفع نوزاد خود توجه نماید تا بتواند خیلی زود مشکلات نوزاد خود را شناسایی و به دنبال راه درمانی مناسب آن باشد . در این بخش از نمناک توضیحاتی درباره تعداد دفعات دفع نوزاد و مشکلات دفع نوزادان می پردازیم.
دفعات کار کردن شکم نوزاد زیاد پر اهمیت و نگران کننده نیست زیرا الگوی دفع مدفوع شیرخواران با یکدیگر متفاوت است. معمولا نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می شوند، در روز 5-4 دفع مدفوع دارند و اگر شکم این نوزادان هر 5-4 روز یک بار کار کند مشکلی وجود ندارد .
آنچه که هنگام کار کردن شکم نوزاد مهم است قوام مدفوع و رنگ و شکل آن است که نشان دهنده بروز بیماری ها در کودک است. برای ارزیابی وضعیت نوزاد، وزن گیری نوزاد ملاک است. بی قراری و زور زدن نوزاد حین مدفوع مربوط به دردهای کولیکی است که بتدریج رفع می شود.
نوزادان مختلف، تفاوت هایی در تعداد دفعات طبیعی مدفوع با هم دارند. تعداد دفعات مدفوع در 2 تا 3 روز اول تولد ، چهار یا پنج بار و رنگ مدفوع نوزاد، تیره، قیری شکل، سیاه و متمایل به سبز است.
در طول شش هفته اول، اگر کودک وزن گیری داشته باشد و به میزان 2 تا 5 بار در روز دفع داشته باشد ، نشان دهنده دریافت کالری کافی توسط نوزادمی باشد. در برخی از نوزادان پس از شش هفته، دفع مدفوع خواهد شد که طبیعی است و نگران کننده نیست.
مهم این نیست که فرزندتان چند بار در روز مدفوع دارد . تعداد دفع بیش از 4 بار مدفوع در روز بعد از 6 ماهگی زیاد است و در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می کنند تعداد دفع کمتر از یک بار در 3 یا 4 روز ، کم است و برای کودکان بالای 2 سال کمتر از یک بار در روز کم محسوب می شود.
مدفوع باید به صورت تدریجی و باثبات باشد.مدفوع کردن نوزادان بلافاصله بعد از غذاخوردن ناشی از رفلکس معده-روده است زیرا با پر شدن معده سیستم گوارشی فعال می شود.
زیاد کار کردن شکم نوزاد، بستگی به تغذیه کودک در طول روز دارد. در صورت تغذیه نوزاد از شیر مادر ، اگرکودک بین 8-7 بار در طول روز مدفوع کند مشکلی به وجود نمی آید و نباید نگران شوید. اما به هنگام زیاد کار کردن شکم نوزاد در صورتی که نوزاد با شیر مادر تغذیه نکند باید به یک متخصص گوارش نوزادان مراجعه کنید.
مدفوع نوزاد در هر حالتی باید پس از دفع شدن نرم و قابل دفع باشد و بیش از حد سفت و خشک نباشد، سفت و خشک بودن مدفوع در نوزاد نشان دهنده یبوست نوزاد است. مادران باید به مدفوع نوزاد توجه لازم را داشته باشند و مدفوع را لحاظ قوام، رنگ و محتویاتی که در مدفوع وجود دارد،بررسی کنند. در صورتی که مدفوع نوزاد شل و آبکی باشد و وزن کودک اضافه شود، نگران نباشید .
دفع مدفوع در شیرخوار تازه متولد شده پس از هر بار شیر خوردن است و به طور میانگین هر نوزاد10-6 بار در طول روزدفع مدفوع دارد. اما پس از 6-3 هفته دفع مدفوع آن ها عادی می شود و تعداد دفعات دفع مدفوع کمترخواهد شد. اگر دفع مدفوع از حالت عادی کمتر باشد جای نگرانی نیست اما اگر تغییرات ناگهانی و شدید در مدفوع مشاهده کردید باید به نزد پزشک روید تا درمان را آغاز کند.
بررسی مدفوع نوزاد از یکی از کارهای مهمی است که مادران باید برای نوزادشان انجام دهند زیرا دقت در مدفوع نوزاد سبب می شود که هر چه زودتر بیماری های نوزاد شناسایی شود. مادر باید به قوام، رنگ و محتویاتی که غیر از شیر در مدفوع وجود دارد، توجه کند.
نوزادان سالم در یکی دو روز اول ابتدای تولد، مدفوعی به رنگ سبز تیره و چسبنده به نام مکونیوم دفع می کنند.پس از آن، دلمه های شیر در مدفوع در نوزادانی که شیر مادر می خورند، مشاهده می شود و رنگ مدفوع زرد و کمی آبکی می شود اما نباید در مدفوع نوزاد هیچ گونه خلط، بلغم یا خون مشاهده گردد .
در یک نوزاد طبیعی مدفوع نباید بیش از اندازه آبکی باشدو همچنین نباید سفت و خشک باشد بلکه کاملا شل و نرم باشد و نباید مدفوع گلوله گلوله سفت باشد.
بررسی مدفوع نوزاد از یکی از کارهای مهمی است که مادران باید برای نوزادشان انجام دهند زیرا دقت در مدفوع نوزاد سبب می شود که هر چه زودتر بیماری های نوزاد شناسایی شود. مادر باید به قوام، رنگ و محتویاتی که غیر از شیر در مدفوع وجود دارد، توجه کند.
نوزادان سالم در یکی دو روز اول ابتدای تولد، مدفوعی به رنگ سبز تیره و چسبنده به نام مکونیوم دفع می کنند.پس از آن، دلمه های شیر در مدفوع در نوزادانی که شیر مادر می خورند، مشاهده می شود و رنگ مدفوع زرد و کمی آبکی می شود اما نباید در مدفوع نوزاد هیچ گونه خلط، بلغم یا خون مشاهده گردد .
در یک نوزاد طبیعی مدفوع نباید بیش از اندازه آبکی باشدو همچنین نباید سفت و خشک باشد بلکه کاملا شل و نرم باشد و نباید مدفوع گلوله گلوله سفت باشد.
بسیاری از کودکان در این موارد گریه می کنند ، عصبانی می شوند و یا سینه را چنگ می زنند که همه این ها نشانه نیاز به آروغ زدن می باشد. سعی کنید که بعد از شیر خوردن یا بین عوض کردن سینه ها از او آروغ بگیرید و اصلا نگران این نباشید که آروغ گرفتن شما زودهنگام است و کودک شما هنوز چیزی نخورده است. نوزادان شیرخواره به طور کلی هنگام شیر خوردن یا شیر با بطری هوا را داخل نمی دهند و نیاز به آروغ زدن ندارند. اگر نوزاد قبل از شیر خوردن گریه می کند یا این که هنگام شیر خوردن بیش از حد گرسنه است و یا شیر شما به سرعت بیرون می ریزد ، یعنی این که کودک هوای زیادی را خورده و باید بیشتر آروغ بزند. آروغ زدن معمولا تنها مورد ضروری در چند ماه اول می باشد ، گاهی اوقات می تواند مدت زمان بیشتری نیز به طول بیانجامد. زمانی که کودکتان آزادانه تر حرکت می کند، راحت تر می تواند گاز درون معده خود را آزاد کند که این موضوع معمولا بین ماه 4 و 6 اتفاق می افتد اما در بعضی از این کودکان این مورد کوتاه تر یا طولانی تر است.
اگر آروغ زدن کودک شما سخت انجام می شود ، چند بار از او آروغ بگیرید. بهترین پوزیشن آروغ زمانی است که فشار زیادی را به شکم وارد کند. کودک را روی شانه های خود قرار دهید تا فشار مناسب به شکم کودک وارد شود و اگر هنگام آروغ گرفتن راه بروید، کودک بهتر آروغ می زند.